FAQ MicroCement

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om MicroCement

Vi vil rigtig gerne hjælpe og besvare spørgsmål – også når telefonen er lukket. Derfor har vi oprettet denne side med nogle af de hyppigste spørgsmål  i forbindelse med køb, anvendelse og etablering af MicroCement.  

Anvendelse af MicroCement

Ja. Takket være brugen af ​​en speciel polymer er MicroCementen i sig selv vandtæt (husk at dette materiale blev skabt som en beskyttelse af skibsskrog mod korrosion! Læs:  Microcementens historie). Yderligere beskyttelse mod fugt og snavs opnås ved at dække MicroCementen med MicroCoat.

Ja. MicroCement er 100% vandtæt, hvis det er udført efter gældende lægningsvejledning.

Dog skal der i nyetablerede vådrum først udføres vådrumssikring jvf. Bygningsreglementet og SBI.

Tidligere var der krav til visse produkter til vådrum. Nogle typer materialer og specifikke gulv- og vægkonstruktioner skulle ifølge bygningsreglementet godkendes. Godkendelserne kaldes MK-godkendelser. De eksisterer stadig, og udstedes af ETA-Danmark A/S, som af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er udpeget til at udstede Europæiske Tekniske Godkendelser (ETA). MK-godkendelsen er nu en frivillig ordning.

Gulv- og vægkonstruktioner, der indeholder træ eller andre organiske materialer som fx træfiberplader eller spånplader, må kun anvendes, hvis de oveholder de krav, som er beskrevet i SBi's anvisninger (typisk anvisning 252).

MK-godkendelsen stiller nogle meget specifikke krav til anvendelse og udførelse, som skal overholdes. MK-godkendelserne vil løbende blive afløst af europæiske tekniske standarder og godkendelser i henhold til EU's byggevaredirektiv og bliver fremover CE-mærket. MicroCement fra Urban-Hald.dk er godkendt efter de europæiske normer, EN & CE.

Ja. MicroCement kan bruges som møbelbeklædning – på bordplader, køkkenskabe, borde og endda døre mm.

Ja. Den hærdede MicroCoat (afsluttende lak) er 100% sikker. Den kan bruges til at beskytte køkkenbordplader og endda arkitektoniske betonflader.

Ja, MicroCement fungerer rigtig fint med gulvvarme. Under arbejdet med påføring af MicroCement må du under ingen omstændigheder tænde for gulvvarmen, da det kan forårsage små revner på MicroCement overfladen og ligeledes påvirke hærdningsprocessen. Min. 24 timer efter sidste lag MicroCoat, må gulvvarmen igen tændes.

Ja. MicroCement har en høj slidstyrke, og på grund af de rene flader uden samlinger er den meget let at rengøre.

Ja. MicroCement kan bruges udendørs, fordi det er modstandsdygtigt over for vejrforhold, fugt og temperaturændringer. Man skal dog kun huske at klargøre underlaget korrekt og at bruge en coat dedikeret til udendørs brug for at beskytte det sidste lag (MicroCoat Outdoor). Temperaturen skal være passende under påføring og tørring af MicroCement og coat, og det må ikke regne.

Ja. MicroCementen er modstandsdygtig over for temperaturændringer og er praktisk at rengøre, derfor er den velegnet som dekoration rundt om en pejs og omgivende vægge.

Ja, her er det vigtigt at prime først med MicroSandprimer for at sikre en ordentlig vedhæftning, derudover anbefaler vi at ilægge armeringsnet for at undgå revnedannelse, da træ kan arbejde en del.

Fremgangsmåden på vinyl og linoleum er altid at prime først med MicroSandprimer og armeringsnet. Det kan være en god idé, først at lave en hæfte prøve med MicroSandprimeren på underlaget. Nogle typer linoleum og vinyl er meget olieholdige og vedhæftningsevnen kan derfor reduceres.

FAQ MIcroCement

Arbejdet med MicroCement

Vi anbefaler, at man udfører min. 2 lag MicroCement som standard. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt med flere lag for at undgå gennemslag fra underlaget.

Det grundlæggende MicroCement system består af 2 lag primer, 2 lag MicroCement og 2 lag MicroCoat. Hele systemet er ca. 2-3 mm tyk. Vælger man at ilægge armeringsnet sammen med MicroSandprimer er den samlede tykkelse på hele systemet 4-5 mm.

Ja, det er tilladt at fortynde med max 10 % vand, for at lette påføringen på bla. Gulv. Vi fraråder dog at fortynde MicroCementen ved påføring på lodrette flader samt ved sidste lag MicroCement.

Det er vigtigt, at underlaget er stabilt og fastsiddende inden påføring af MicroCement. Ilægger man armeringsnet på det eksisterende underlag sammen med MicroSandprimer, sikrer man sig et stærkt og plant underlag at arbejde videre med. Vi anbefaler altid armeringsnet både på lodrette og vandrette flader, når MicroCementen skal påføres på eksisterende fliser, klinker, fibergips og træ.

Ofte ses der revner (svindrevner) i beton og selvnivellerende spartel. Det kan derfor være en god ide at ilægge armeringsnet over revnerne og derpå påføre MicroSandprimer. MicroCement indeholder latex (gummi) og er i sig selv meget fleksibel, derfor er det yderst sjældent, at revner fra undergulvet gennembrydes i selve MicroCementen.

MicroSandprimer er en særlig primer, hvis opgave er at øge MicroCementens vedhæftning til underlaget. Det bruges på glatte overflader såsom fliser, træ, vådrumsmembran, glas mm. 

MicroPrimer er en primer, der nivellerer substratets absorptionsevne, den bruges på beton og selvnivellerende spartelmasse. På grund af deres forskellige egenskaber og anvendelser bør de ikke bruges sammen.

Hele systemet er 100% vandtæt, hvis det er udført efter gældende lægningsvejledning. For at sikre dette skal der altid påføres 2 lag MicroCoat, dette bevirker, at overfladen på MicroCementen er slidstærk, smudsafvisende og ikke mindst vandtæt.

Udførsel af arbejdet og kurser

Ja. Vi ønsker, at vores produkter skal være nemme at bruge, selv for amatører. Vi anbefaler dog at se vores instruktionsvideoer på vores hjemmeside, og hvis du har spørgsmål, bedes du kontakte os.

Nej. Som virksomhed fokuserer vi på produktudvikling og at levere de bedste MicroCement produkter til entreprenører, håndværkere og gør det selv folk. Hvis du er på udkig efter en håndværker, kan vi anbefale disse, klik her

Ja. Vi udfører jævnligt kurser for håndværkere med CVR nr. se mere her.

Holdbarhed, rengøring og vedligeholdelse

MicroCement er ekstremt holdbart, og hvis det er lavet på en stabil og bærende overflade, behøver det ikke udskiftning. I særlige tilfælde med meget høj trafik og slidtage, kan du om nødvendigt forny gulvet ved at let slibe overfladen og derefter påføre et nyt lag MicroCoat. 

Holdbarheden for MicroCementen fra Urban-Hald er min. 12 måneder (produktet skal opbevares frostfrit i en tæt lukket emballage).

Til daglig rengøring anvendes vand og MicroCleaner  eller et mildt rengøringsmiddel med en pH over 6. For at være 100% sikker på at rengøringsmidlet ikke beskadiger MicroCoaten anbefaler vi, at du foretager en test et næppe synligt sted inden første brug.

MicroCement har den god egenskab at kalk og okker ikke ophobes på samme vis som på klinker/fliser. Små misfarvninger, kalk og okker aflejringer kan med fordel fjernes med MicroCalc eller en fin slibesvamp.

Et godt fif til at reparere en skade på MicroCement er, at duppe lidt MicroCement ned i ridsen/skaden og lad det tørre, derefter let slibes (gerne i hånden) med hel fin sandpapir, korn 180-220 til fladen er jævn og plan. Når det hele er tørt og fri for støv påføres MicroCoat forsigtigt i det reparerede område.

Farver og Glans

Ja, men grundet MicroCementens base, som er sandfarvet, er der grænser for, hvor hvid den kan laves.

Farven Antik og SignalHvid er blandt de hvideste vi har. Se farvekortet her

Fremgangsmåden er, at man let-sliber MicroCoaten med sandpapir (korn 40-80) efterfølgende afvaskes gulvet med rent vand. Første lag FIN MicroCement (i den ønskede farve) påføres nu fladen og efter 2-4 timer let-slibes med korn 120. Nu kan sidste lag FIN MicroCement påføres og når den er tør, slibes fladen for sidste gang med korn 180 til det ønskede udtryk og effekt er opnået. Afslutningsvis aftørres fladen med en fugtig klud og MicroCoat påføres x2 for igen at gøre fladen slidstærk, smudsafvisende og vandtæt.

MicroCoat Mat har en glans på 5 og MicroCoat Blank har en glans på 60, ønsker man ekstra slidstyrke og holdbarhed på MicroCoaten, anbefaler vi at tilsætte MicroCoat + (et tredje komponent)

Changeringen i overfladen af MicroCementen fremkommer dels ved påføringsmetoden, slibningen og farvevalg (jo mørkere farve- jo mere changering) Derudover har konsistensen af MicroCementen også indflydelse herpå. (jo tyndere konsistens- jo mindre changering) Det er vigtigt ikke at påføre MicroCementen med lange lige strøg, men derimod i ensartede halvcirkel bevægelser. -Se video

OBS: Ved påføring af helt
lyse farver, kan en gummispartel med fordel anvendes, for at undgå sorte ”brændemærker” fra metalværktøj.

 

MicroCement kan tones i alle farver på bestilling, mod et pristillæg. Dog har vi udvalgt 20 populære standard farver til omgående levering.

Ved påføring af helt
lyse farver, kan en gummispartel med fordel anvendes, for at undgå sorte ”brændemærker” fra metalværktøj.

Generelt om MicroCement

Nej. MicroCement og poleret beton er lavet i forskellige teknologier og har forskellige egenskaber. Poleret beton er en støbt flade, lavet af industribeton (aggregat, cement, vand), der udsættes for slibning, kemisk imprægnering og polering. Poleret beton er flere cm tykt og kræver speciel armering for at reducere risikoen for revner i forbindelse med krympning af beton. MicroCement er en speciel elastisk blanding, som bl.a. indeholder cement og gummi. Det er kun få millimeter tykt og er meget holdbart og ekstremt fleksibelt.

Traditionel microcement fås i to-komponent form bestående af en tør pulver-masse og flydende polymer, som skal blandes korrekt og grundigt med farvestoffet, indtil den ønskede farve opnås. 

På den anden side er en-komponent MicroCement klar til brug umiddelbart efter åbningen. Det er korrekt pigmenteret og har den rigtige konsistens. Det er derfor meget mere praktisk at bruge end et to-komponentprodukt, samtidig med at alle egenskaber ved en traditionel microcement opretholdes.

MicroCement er ikke glattere end tilsvarende belægninger. Den er tvært imod mere skridsikker grundet indholdet af gummi.

Prisen afhænger af underlaget, antal lag MicroCement, farve og coat. Brug evt. vores produktberegner, den beregner både pris og mængde.

Ja. Ubrugte varer kan returneres til vores lager, forudsat at de er i en intakt, lukket original emballage.

Dette gælder ikke færdigblandet MicroCement, da det er i samme kategori som maling og er indfarvet til hver ordre.

Fandt du ikke, hvad du søgte efter?

Du er altid velkommen til, at ringe til os på telefon 89 80 03 03. Telefonen er åben alle hverdage mellem 9.00 – 15.00.
Send en mail til urban.hald@gmail.com eller ved hjælp af formularen nedenfor, så vender vi tilbage hurtigst muligt. 

Skriv til os

> Scroll til toppen

Har du et spørgsmål?

Udfyld felterne herunder, så vender vi retur med et svar hurtigst muligt.​