Lamel Sildeben/Stavparket

Pris

Lamel Sildebensparket

Lamel Sildebensparket også kaldet Stavparket er opbygget i to lag, hvoraf det øverste består af et slidlag på 4 eller 6 mm i massiv træ. Nederst findes de tykke tværgående lameller bestående af massiv fyr eller eg.  Denne konstruktion skaber et formstabilt gulv, hvor bevægelserne er kraftigt minimeret i forhold til et massivt trægulv. Det betyder, at stavene ikke vil svinde i bredden, når de tørrer. Det sikrer dig et gulv med tætte og præcise samlinger, som forbliver pænt, fordi du undgår store revner mellem stavene.

Lamelparket er på grund af formstabiliteten velegnet til montering i rum med gulvvarme.

Lamelparket kan både leveres ubehandlet eller færdigbehandlet fra fabrikken med pigmentering, lak eller olie efter kundens ønske. Der kan desuden tilvælges en børstet overflade for et mere rustikt look, samt facetslebne kanter for et mere markeret udtryk.

Gulvet skal fuldlimes til underlaget, hvilket giver en stabil overflade, der samtidig forbedrer akustikken i rummet.

Massiv Sildebensparket

Hos Urban-Hald har vi truffet et valg i en endnu mere bæredygtig retning. Vi har valgt at udfase vores gulve i massiv træ og udelukkende forhandle lamelgulve. 

Hvorfor?

  • Fordi der kan produceres 3 gange så meget gulv af den samme mængde træ, hvis man vælger lamelgulve frem for massiv gulve. Dette skyldes en langt bedre udnyttelse af træet ved denne produktionsform.
  • Fordi et gulv aldrig kan slibes længere ned end til fer og not, heller ikke massive gulve. Derfor kan et massivt trægulv ikke nødvendigvis slibes flere gange end et lamelgulv.
  • Fordi Lamelparket bliver skræddersyet til de enkelte både leveres ubehandlet eller færdigbehandlet fra fabrikken med pigmentering, lak eller olie efter kundens ønske. Der kan desuden tilvælges en børstet overflade for et mere rustikt look, samt facetslebne kanter for et mere markeret udtryk.
  • Fordi lamel opbygningen gør gulvet 100% formstabilt og yderst velegnet til brug ved gulvvarme, i modsætning til gulve i massiv træ.  

Læs mere om Trægulve og Bæredygtighed her.

Sorteringer:

De forskellige sorteringer er alene et udtryk for træets udseende og har dermed ikke indflydelse på kvaliteten af gulvet. Alle sorteringer har samme tolerancer, slidstyrke og egenskaber.

Natur
Naturlig varieret åretegning med ganske få sporadiske knaster på max 8 mm og sorte knaster max 1mm. Ved færdigbehandlede gulve er alle knaster udspartlet.

Avantgarde
Naturlig træstruktur og farvevariation. Sunde knaster op til ca. 15 mm og sorter knaster op til 8 mm. Der forekommer ingen hvidsplint. Ved færdigbehandlede gulve er alle knaster udspartlet.

Standard
Farvevariation, hvidsplint og knaster er tilladt, så længe det ikke spiller ind på gulvets beskaffenhed. Ved færdigbehandlede gulve er alle knaster udspartlet.

> Scroll til toppen

Har du et spørgsmål?

Udfyld felterne herunder, så vender vi retur med et svar hurtigst muligt.​